Не всеки  пазар може да се похвали с наличието на олекотената версия на G-Shock под индекса WG. Засега само потребителите в Япония имат привилегията да видят и притежават тези часовници. Свежите цветове на мента и тюркоаз излъчват пролетен полъх, който марката умело втъкава в дизайна си. Основният цвят е бяло, а слабите акценти придават свежестта на настъпващият април. Дори ако обърнем внимание само на дизайнерската изработка, WG моделът изглежда необичайно красив. Сега ще разгледаме новите промени, които моделът GA-110WG-7A внесе.

Устойчивост, корпус и материали

Противоударният часовникът е със стабилна конструкция, която не се поврежда от силни вибрации и външни удари.

Размерите му са както следва:

  • ширина - 55 мм

  • височина - 51,2 мм

  • дълбочина - 16,9 мм

Стъклото надеждно защитава дисплея и е изработено от минерали. То издържа на надраскване с остри предмети, които не оставят драскотини по гладката му повърхност. Високата прозрачност на минерала предоставя идеална видимост върху дисплея.

За разлика от електронните часовници от детството, GA-110WG-7A не се поддава на влиянието на магнитното поле. Той е устойчив на вода (20 бара) и с него можете да плувате и да се къпете, без да се налага да го сваляте от ръката си. Не се препоръчва да го използвате при акваланг.

Корпусът на часовника е изработен от полимерна пластмаса, като верижката също има в състава си полимерни материали. Те са натурални по произход и са много подходящи за такова практично приложение, заради издръжливостта и гъвкавостта на материала. Моделът е снабден с акумулаторна батерия с капацитет на захранване с продължителност две години.

Дисплей, време и екстри

Дисплеят на часовника е добре осветен през тъмната част от денонощието. За тази цел производителите от Casio са внедрили светодиод, който се пуска автоматично, щом наклоните ръката си. Притежава и функция за секундомер, който измерва с точност до хилядна от секунда. Секундомерът може да работи в продължение на цели 100 часа. Звуков сигнал уведомява неговото начало и евентуалното прекъсване или спиране на отмерването.

Както и при останалите модели на G-Shock, тук са налице 5 аларми на ден. Те биха могли да свършат добра работа, ако забравяте за важни срещи и задачи в забързаното ви ежедневие. Часовникът ще прекъсне работата ви със звуков сигнал. Може да настроите функцията на отчитане на всеки кръгъл час със звук. Моделът притежава пет независими един от друг будилника. Към функцията на будилника можем да добавим и повторното пускане на сигнала след като първия път сте го чули и спрели.

За разлика от много други модели, GA-110WG-7A може да изчисли скоростта, с която се придвижвате. Необходимо е само да въведете разстоянието в началото и да спрете хронометъра, щом пристигнете. Часовникът сам ще изчисли скоростта, с която сте се движили до този момент. Скоростта, която ще получите е осреднена стойност.

Часовникът разполага и с календар, който се актуализира автоматично след първоначалната му настройка. Часовете могат да се показват на дисплея във два варианта - в 12- и 24-часов формат. Освен това лесно можете да разберете точното време в други области и градове по света, защото часовникът е оборудван и с такава практична функция.