Часовниците днес не само отмерват времето, но могат и да придадат на притежателя им завидно самочувствие. Новият G-Shock GST-W300-7A е част от серията G-Steel, а неговият металически  корпус е с намалени размери. Предишният корпус - GST-W310 беше малко по-голям, а промяната в размерите е както следва: от 59,1 × 52,4 × 16,1 мм, на 55,9 × 49,3 × 15,3 мм. Часовникът е със слънчева батерия, която може да захрани изцяло работата на механизма и тежи около 84 гр.

Корпус, характеристики и функции

Корпусът на G-Shock GST-W300-7A е изработен от неръждаема стомана в съчетание с пластичен полимер. Вече стана ясно какви са неговите габарити и всеки, любител на компактните ръчни часовници би приел с радост това бижу. Конструкцията на корпуса е противоударна и може надеждно да защити часовника от вибрации (при работа с вибрационна машина). 

Стъклото на часовника е изработено от минерален материал, устойчив на драскотини и напълно прозрачен. То представлява чудесна защита на циферблата и часовниковия механизъм, който се намира под него. Верижката на часовника е изработена от естествен полимер, който се явява идеалният материал за тази цел, защото притежава пословична издръжливост и е много гъвкав. 

Часовникът е водонепроницаем, като допустимото гарантирано налягане е 20 бара. Бихте могли да се гмуркате с него, но не е препоръчително да го носите при акваланг. GST-W300 ви позволява да изключите звуците, ако желаете. Можете да направите това само с натискане на един бутон. При деактивиране на звука няма да чувате повече звуковия сигнал при преминаване от една функция на друга. Тоновете и таймерите, които преди това сте задали, няма да бъдат изключени и ще продължат да работят.

Функции на циферблата на G-Shock GST-W300-7A

Той притежава неонов дисплей, който може да свети продължително време през тъмната част от денонощието. Необходимо е преди това за кратко време да бъде изложен на светлина. Освен дисплея часовникът притежава автоматично светодиодно осветление. Светодиодната подсветка може да се включи напълно автоматично. Можете да го включите, когато завъртите ръката си в посока, от където идва поне малко количество светлина. 

Някои от функциите на циферблата се виждат под стрелките на часовника. За тази цел производителите са въвели функцията за преместване на стрелките. Под тях се намират малките екрани, които показват датата и секундомера. Можете да направите това, като натиснете бутона за преместване и прочетете показанията на по-малките цифрови дисплеи.

Работа с време

Часовникът има автоматичен календар, който веднъж след като е настроен, ще актуализира информацията си сам. Тази функция се поддържа от радиосигнал, който G-Shock GST-W300 получава от няколко континента. Форматът за време на GST-W300 е в два варианта - 12 и 24 часа. Лесно може да промените формата, който предпочитате. Има и функция за таймер (100 мин) и секундомер, който работи с точност една стотна и може да продължи да отмерва времето до 1 час. 

Както много други часовници, и този модел ви предоставя възможност да следите времето в други големи градове и региони. Те могат да са разположени по всяка точка на земното кълбо.

G-Shock GST-W300 притежава 5 будилника с ежедневна функционалност. Тази функция е особено полезна, тъй като тя ще ви напомня за различни събития през деня, които не бихте искали да забравите. Можете да използвате и звуковия сигнал на всеки кръгъл час.