Начало на разпространението на двата нови модела на Casio

GMW-B5000GD-1JF и GMW-B5000GD-9JF са пуснати на пазара на 18 септември 2018 г. В Япония цената на всеки от тези модели е 68,000 японски йени. През октомври 2018 г. тези модели са предложени на азиатския пазар.
И двата модела са с йонно покритие от неръждаема стомана и STN LCD дисплеи. Серията GMW-B5000GD включва Tough Solar, Multi-Band 6, свързване чрез Bluetooth със смартфон и заден капак с винтове и DLC покритие.

G-Shock GMW-B5000GD-1 и GMW-B5000GD-9 в Европа

Casio Европа също разпространиха черния GMW-B5000GD-1 и златния GMW-B5000GD-9 с техните официални снимки. Очаква се фирмата да пусне в продажба моделите през октомври или ноември 2018 г. в цял свят.

Характеристики на моделите G-Shock GMW-B5000GD-1 и GMW-B5000GD-9


DW-5000C е въведен преди 35 години на световния пазар на часовници, но сега – през 2018 г, G-SHOCK въвежда допълнение към външността и структурата на модела, който сега е оборудван с Connected Engine.


Светещите в тъмното LCD дисплеи придават допълнителна елегантност на цялостния вид на часовниците. Фините гумени амортисьори между металния панел и корпуса създават удароустойчива конструкция за изцяло металната кутия, която е с още по-високо ниво на съпротивление при удари.
Соларната клетка, която поддържа яркостта на дисплея и STN-LCD, осигурява по-лесно четене на информацията на дисплея дори и от ъгъл.

Чисто функционално, тези модели са проектирани за изключителна прецизност при показване на часа, тъй като използват Bluetooth® свързване за пренос на данни и MULTIBAND 6, която поддържа автоматичното настройване на времето, базирано на един от шестте калибриращи сигнали по света. Друг начин за намиране на точно време е чрез приложението G-SHOCK Connected, което работи на смартфон.
Другите функции включват Tough Solar в съчетание с оригинална технология за пестене на енергията, която осигурява стабилно захранване, високоефективно Full Auto LED осветление, световното време и др. Имате избор от шест езика: английски, испански, френски, немски, италиански и руски.
Това означава точно отчитане на времето, независимо къде по света се намирате или пътувате.

Основните функции включват:

  • Свързване с телефон
  • Автоматична настройка на времето (4 пъти на ден)
  • Обикновени настройки за време (Световно време в 300 града, аларми)
  • Засичане на времето и мястото
  • Напомняния (до пет аларми)
  • Търсене на телефони
  • Индикатор за нивото на батерията (7 нива)
  • Multiband 6 (Поддържа автоматичното настройване на времето, базирано на един от 6-те сигнала за калибриране по целия свят: Япония (2), Китай, САЩ, Англия, Германия.)
  • Tough Solar
  • Таймер за обратно отброяване (до 24 часа)
  • Автоматична подсветка
  • Дните на седмицата на 6 езика

Приложението за смартфони Smartphone Link на моделите G-SHOCK установява Bluetooth връзка с Connected Engine на часовника за автоматична корекция на времето, конфигурация на световното време и други настройки и др. То също така прави възможно актуализирането на най-новата информация за часовата зона и лятното часово време. Системата Tough Solar генерира достатъчно енергия, необходима за осигуряването на непрекъсната работа на захранваните с енергия функции.
Приблизителната трайност на акумулаторната батерията е:
10 месеца (при нормална употреба без излагане на светлина след зареждане); или
22 месеца (ако се съхранява в пълна тъмнина с включена функция за пестене на енергия след пълно зареждане).