Часовниците G-Shock бързо получиха световна популярност заради различните предимства, които имат пред останалите съвременни часовници. Една от най-важните им характеристики е устойчивостта на удари, което ги прави подходящи за активни и спортни мъже, които не водят заседнал начин на живот. Японската фирма всъщност се стреми да съдейства към активен начин на живот чрез формата, дизайна и стила на своите часовници.

И все пак, ако желаете да се обзаведете с напълно нов модел на G-Shock, си заслужава да прочетете нашия преглед на най-новите попълнения на G-Shock колекцията за 2018 г.

GR-B100   GR-B100

Тези часовници-авиатори са напълно различни по форма на корпуса им. Те се отличават с дисплей, който е максимално удобен за разчитане и достатъчно информативен. Всеки един от елементите на циферблата е на точното място, за да създаде максимално удобство на притежателя си – като се започне от основните стрелки и се стигне до подобреното електронно табло, което е с далеч по-голям размер, с по-ярки цветове и съвременна STN технология.

MTG-B1000  MTG-B1000

Този модел е с полиуретанова каишка, лек, приятен на пипане и много издръжлив. Целта на японските дизайнери е максимално смаляване на тежестта и габаритите на часовника, като същевременно се запазят всички негови функции и атрактивен външен вид. Тази задача е изпълнена и потребителите са в истински възторг от новия модел, който е тънък, достатъчно добре защитен и високо технологичен.

GMW-B5000KL-9  GMW-B5000KL-9

Новото в този модел е задачата, която дизайнерът си е поставил да направи металът да прилича възможно най-много на злато. Това разбира се е стомана, но тя има големи предимства пред златото. По златният корпус ще остане дупка още при първия удар на часовника в твърда повърхност, тъй като златото е по-мек метал от стоманата. Въпреки че наистина съществуват модели със златен корпус, целта на GMW-B5000KL-9 е да бъде достатъчно устойчив на механични въздействия и да има красив външен вид. Определено можем да кажем, че дизайнерът е успял да постигне тези цели.

GMW-B5000-1  GMW-B5000-1

През месец юни японците започнаха да продават този модел, който се характеризира с дългоочакваната полимерна каишка. Той напомня на моделите от 1983 г. с квадратен корпус, но е с напълно обновени функции и конструкция.

MRG-G2000HA-1A  MRG-G2000HA-1A

Самураите са имали защита, носена на ръката, която ги е предпазвала от оръжието на врага. Тази защита се е наричала TETSU-Tsuba и представлявала защитна гривна - олицетворение на силата на несломимия японския дух. Освен функцията да защитава, декоративните свойства на това изделие са не по-маловажни. За да е уникален, дизайнерите са използвали метода на ръчното коване, при който неравната структура на повърхността се постига чрез удари със специален чук за метал. Така че MRG-G2000HA-1A представлява защитата от японските мечове.

GAX-100CSA   GAX-100CSA

Това са авиаторски часовници с нова технология за присъединяване на два оттенъка на полимерен материал. В дизайна прозира морската тема на тези часовници, които притежават функции като разписание на приливите и отливите, както и на лунните фази.

GWX-5700   GWX-5700

Корпусът на този модел много напомня на кръглите G-Shock часовници от 1987 г. Сред главните му предимства е слънчевата батерия и радио-синхронизацията на времето. Този водоустойчив модел е достоен за всички почитатели на сърфа.