Тя се отличава с конструкцията си Cross-Frame.
Нововъведението ще се нарича PRW-60T-7A и ще се различава само по външния дизайн на корпуса, комбинирания циферблат и материалите, използвани за изработката на каишката. Функционалността на часовника няма да претърпи промени.

Корпусът за часовниците ProTrek PRW-60T-7A (50.5 x 47.2 x 13.3 мм, 98 гр.), както в основните версии, е изработен от комбинираната Cross-Frame структура, която позволява дебелината да се намали на 4.4 мм, а максималната дължина да стане 7.5 мм, без да се губи здравината. Като база за сравнение служат моделите от серията PRW-6100 Y. Самият корпус е изработен от подсилен полимер (10 ATM/100 м) с добавяне на елементи от неръждаема стомана. Комбинираният циферблат защитава минералното стъкло с антирефлексно покритие. Часовникът пасва на размерите на ръката благодарение на регулируемата гривна от титанова сплав.

Часовникът с функции за ползване на открито от серията ProTrek PRW-60T-7A включва модула Triple Sensor v3 (електронен компас, термометър, барометър и барометричен алтиметър), соларна батерия Tough Solar, модул за радио синхронизация Multi-Band 6, автоматичен синхронизатор на стрелките Tough Movement и система за контрол, наречена Smart Access. Сред основните функции са обявени функциите за световно време, календар, хронометър, таймер за обратно отброяване и пет независими аларми. За да виждате циферблата на тъмно, е предвидено луминесцентно покритие на стрелките и етикетите, както и LED подсветка.

Представените часовници Casio ProTrek PRW-60T-7A са пуснати за продажба през август 2018 г., а стойността им не надхвърля 575 щ. долара.