Информация за функциите на G-SHOCK часовниците 


G-SHOCK часовниците са последното постижение на модерните технологии и се отличава с абсолютна надеждност и прецизност. Това са часовници, на които можете да разчитате, че никога няма да ви подведат в определянето на точното време. Тяхна привлекателна особеност са слънчевите батерии, които предоставят на часовника екологичен начин за захранване с енергия, която се натрупва в акумулатора за по-нататъшно ползване.

Сред особеностите и иновациите, включени в G-SHOCK часовниците, са GPS и радио синхронизацията, които са особено ценни за спортистите и активните хора, които са непрекъснато в движение. Точните датчици ви позволяват да проследяват промените във времето, приливите и отливите, както и да ви ориентират в местността, където се намирате. Нека разгледаме всички тези и други особености на G -SHOCK часовниците по-подробно.


Автоматично настройване на стрелките

Технологията Tough Movement има четири функции, които включват:

  • Екологични батерии Tough Solar
  • Автоматично настройване на стрелките
  • Благодарение на Multiband 6 радио синхронизацията, е възможно определянето на времето с точност до секунда 
  • Уникално качество на хибридната конструкция.

Интересен факт е, че точността на стрелките се проверява и при необходимост се коригира на всеки час. Такива извънредни ситуации, предизвикващи почти незабележимо отклонение, могат да бъдат удар или въздействие на магнитно поле.


Часовник с автоматична прецизност


Часовниците G-SHOCK притежават миниатюрна антена за радио синхронизация, която лови радиосигналите и позволява фиксиране на точния час. Предимствата им са очевидни – независимо в кой часови пояс сте, само го избирате и часовникът ще отрази точното време. При смяната на часовото време от лятно в зимно в Европа, часовникът автоматично отразява тази промяна.


Независимо в коя точка на света се намирате

G-SHOCK притежават хибридната технология GPS, която съчетава енергоспестяващо приемане на GPS сигнали и Multiband 6 радио синхронизация, която в настройването на точния час използва две взаимодопълващи се системи, които гарантират, че винаги ще имате точен час, независимо в коя точка на света се намирате.

Всъщност тези часовници работят с точността на атомни часовници и приемат сигналите за синхронизиране в Европа, Япония, Северна Америка, Централна Америка, Китай и дори в най-отдалечените райони на Канада. В случай, че в даден момент сигналът е недостъпен, точният час се коригира автоматично от GPS сигнала. И двете системи – синхронизацията и GPS – допускат възможността за ръчна настройка, от която при желание можете да се възползвате.


Бърз и удобен достъп до всички важни функции

Благодарение на иновативната система на часовника, наречена Smart Access, се гарантира бърз и лесен достъп до важните функции на часовника. За да настроите таймера или будилника, натиснете и завъртете страничното копче. Тази система е защитена с фиксатор на копчето, който не позволява случайно и непреднамерено превключване на функциите на часовника.


Екологичен метод за добив на енергия

В часовника е интегрирана слънчева батерия, която е характерна за всички модели часовници G-SHOCK. Батерията представлява почти незабележима фотоклетка върху циферблата от модела TOUGH SOLAR® и се явява независим източник на енергия. Акумулаторът, към който е свързана батерията, дава възможност излишната енергия да се съхрани за тъмната част от денонощието. По този начин вече няма да се налага да сменяте батериите на часовника през определен период от време. Захранването на батерията се извършва автоматично, без да е необходимо да извършвате някаква ръчна активация. 

Часовникът автоматично преминава на икономичен режим, когато продължително време се намира на тъмно. Това гарантира непрекъснатата работа на часовника на тъмно в продължение на 2 години. Както сами разбирате, запасите от енергия са огромни, а икономичният режим не позволява бързият разход на акумулираната енергия.