Часовникът на Casio G-Shock GA-100 има с какво да се похвали. Той притежава редица интересни особености, които ще разгледаме в тази статия. Като начало трябва да отбележим факта, че при този модел са спазени всички традиции за направата на многофункционален G-Shock часовник. Моделът, върху който ще се спрем по-подробно, е с атрактивно съчетание на червено и черно и се нарича GA-100-1А4.

Какво представлява циферблатът на часовника?

Фирмата нарича модификацията на циферблата, който произвеждат, „X-Large Combi“. Той представлява комбинация от два цифрови и три малки аналогови циферблата.

Какви са особеностите на часовника?

Тези особености са класически за Casio и включват:

  • Хронометър с точност до 1/1000 секунди. Въпреки че такава точност на часовника не е необходима за всекидневно ползване, все пак това прави модела оригинален и различен от много други часовници. Разбира се, за вас ще е добре дошло, ако в професията ви използвате прецизна точност.
  • Тахиметър или възможност за отчитане на скоростта съгласно изминалото време и разстояние.
  • Най-голямото предимство на този часовник е устойчивостта на удари. На задния капак на часовника ще намерите лого- надписа G-Shock Resist, който ви дава увереност, че можете да използвате GA-100-1А4 във всякакви условия, без да се страхувате за неговата безопасност. Въпреки, че за да се счупи този часовник, е необходим удар с невероятна сила, все пак не бива да злоупотребявате с проверката на здравината на часовника. Единственото слабо място в часовника представлява каишката, която при силен удар в твърда повърхност може да не издържи.

Фоново осветление и други функции

Освен че можете да следите времето по стрелките (аналогово), можете да изберете и цифровия формат, който е разположен долу вляво на дисплея. В тъмното имате възможност да ползвате фоновата светлина или автоматичната фонова светлина според вашия избор. Необходимо е да отбележим, че фоновата светлина осветява циферблата с помощта на светодиоди в областта на цифрата 6 както и от цифри 10 до 2, което е доста оригинално решение за нощно ползване на часовника.

В допълнение GA-100-1А4 притежава другите стандартни функции на часовниците Casio G-Shock, които включват:

  • Календар
  • Таймер
  • 5 аларми
  • Световно време