В днешно време пазарът на часовници е толкова богат, че човек може да изгуби часове в търсене и избиране на подходящия часовник. Това се отнася в пълна сила за нежната половина на човечеството.

Днес съвременното общество има все по-високи критерии и изисквания към производителите, които се опитват да насмогнат на всички тези очаквания. Часовникът не само трябва да е с привлекателен дизайн, но и да има всички технически и оперативни функции, които отговарят на високите стандарти за качество.

Видове ръчни часовници

Преди да изберем подходящия женски ръчен часовник, трябва да знаем какви типове са на разположение днес. Ръчните часовници се делят на три основни вида, като те са изобретени по различно време и имат свои отличителни свойства:

  • Механични часовници – това са най-древните предци на електронните часовници. В основната на функционирането им има механизъм от зъбни колелета и пружина. Минус при тях е, че с течение на времето тези часовници започват да закъсняват в зависимост от качеството на механизма. Примери за качествени механични часовници са Seiko и Ingersoll, които работят дълги години без да бавят, ако ги използвате правилно.

  • Кварцови часовници – За разлика от механичните, кварцовите часовници работят с батерия. Тези часовници са лидерите по дълготрайност на ползването и са особено популярни на пазара. Единственият им недостатък е, че кварцът, който съдържат, в тях в крайна сметка губи свойствата си и може да доведе до забавяне на часовника.

  • Електронните часовници, като и кварцовите имат кварцов механизъм на задвижване. Разликата между тези и предходните два вида часовници е, че времето на електронния часовник се обозначава с цифри. Един от недостатъците на такива часовници е слабата ефективност на генератора, разположен в тях.

Женски ръчни часовници

Освен, че могат да следят времето, дамите предпочитат да носят ръчни часовници по следните причини:

  • Часовникът е показател за финансовото благополучие на собственичката му, особено ако става въпрос за часовник с великолепен дизайн, създаден от качествени материали.

  • Ръчният часовник издава част от характера на стопанката си. Например необичайните часовници с голям циферблат и ярки цветове говорят за веселия характер на собственичката си, както и за това, че обича спорта. Такъв модел дамски ръчен часовник е Casio Baby-G.

  •  Ако става въпрос за педантична натура, тя по-скоро би предпочела по-строгия дизайн от рода на Casio Sheen.

Какви съвети ни дават стилистите?

Днес на мода е „унисекс“ стилът – от дрехи, обувки и аксесоари до часовници. Ако искате да сте в крак с модата, можете да се ориентирате точно към такива модели часовници.

Ако пък искате часовник, който да носите предимно на различни събития или мероприятия, тогава заложете на такъв, който е с широк циферблат, докато миниатюрния циферблат по-скоро е подходящ за всекидневно ползване.

Когато избирате подходящия часовник, обърнете внимание на качеството на каишката и стъклото, което трябва да е направено от сапфир, за да е възможно най-устойчиво и трайно.