Уникалният модел GT-000BJ-7 излиза през 1996 г, но и до ден-днешен продължава да не слиза от мода, благодарение на невероятния си дизайн и функции. Нека го разгледаме по-подробно.

Кое прави този часовник уникален за времето си?

GT-000BJ-7 принадлежи към серията G-COOL и е предназначен за младото поколение или по-точно поколението на Pepsi колата, на Windows 95 и др. За времето си това е революционен модел, който освен всички други функции, съдържа и уникалната функция бележник. Въпреки че и преди това е имало модели, в които тази функция е била включена, в този модел тя е усъвършенствана след критиките на потребителите, които по онова време не са имали на разположение смартфони.

Този часовник ви позволява да водите кратки записки, които да включват и мобилни телефони, точно както ако имате личен тефтер. Освен тях, можете да си поставите и отметки, които да ви напомнят за определени ангажименти и събития, които ще се съхраняват в паметта в продължение на една година.

Не бива да забравяме, че това е преди всичко часовник, а не записващо устройство, затова паметта не е огромна. И все пак тази функция е доста удобна и революционна за времето си, като ви предоставя възможност да съхранявате до 100 телефонни номера.

Друга интересна особеност е също свързана със съхраняване на база данни – моделът ви позволява да въведете личните си данни като номер на паспорта, кръвна група, номер на банкова сметка, дата на раждане и др. Ограничението за въвеждане на символи както в тефтера, така и за тези данни е осем английски букви и дванайсет цифри за един запис. Това е функция, която е доста различна от тези, които сме свикнали да виждаме в един ръчен часовник.

Външен вид

Но нека обърнем внимание и на външния вид на модела GT-000BJ-7, а той с една дума е безупречен. Каишката е изработена от ослепително бяла изкуствена кожа, която е приятна и мека на допир. Тя превъзходно се съчетава с белия корпус с вградена стоманена основа. Приятният дизайн и съчетание прави модела чудесен избор за нежната половина на човечеството.

Въпреки че няма специфично указание за пола на собственика, мъжките модели на G-Shock обикновено са доста по-обемни и „груби“ на вид, така че няма да сбъркате, ако подарите този модел на своята любима. Моделът е естетически изпипан до съвършенство, предназначен е за млади хора, които живеят в града и би могъл да е част от ежедневните им аксесоари.

Какви са останалите функции и особености на модела GT-000BJ-7?

Както всички G-Shock часовници, и този модел е удароустойчив. Освен това е водоустойчив и издържа на налягане от 20 бара. Кръглото защитно стъкло е извито.

В допълнение има аларма за събуждане, както и функция за предупреждение при скорошно изчерпване на батерията. Часовникът може да се настройва на 12-часов или 24-часов режим в зависимост от предпочитанията ви. Издържа на ниска температура до -20 . Животът на батерията се изчерпва за около година и половина.

Моделът GT-000BJ-7 се предлага на сравнително достъпната за нас цена от около 350 лева с включена доставка от чужбина.