Моделът GST-400G-1A9 на G-SHOCK е най-новото попълнение на GST-400 от 2018 г. Той е от серията G-STEEL и е достъпен в два цвята - златен и черен. Тук Casio очевидно са се постарали да осъвременят дизайна на циферблата и да го направят подобен на циферблата на една от най-популярните серии на G-SHOCK за всички времена – серията GA-110.

Сред функциите му не са включени слънчевата батерия и радио-синхронизацията на часа, но е налице цял набор от „времеви“ функции, както и характерните за всички модели G-SHOCK противоударност и водоустойчивост.

Часовниците от серията G-STEEL до голяма степен се доближават до дизайна на механичните ръчни часовници, но за разлика от ръчните си събратя, те са в пъти по-практични и здрави.

Стоманената серия на G-SHOCK се дели на четири части:

  • G-STEEL от първо поколение – това са най-големите и дебели часовници

  • Моделите GST-300, които пък са най-компактни по размер

  • G-SHOCK GST-B100, които са с най-тънките корпуси, но размерът им е малко по-голям от GST-300

  • GST-400 – това са часовници с голям корпус и нов дизайн на циферблата.

И така, нека разгледаме какви конкретни функции предлага моделът GST-400G-1A9.

Функции на GST-400G-1A9

Устойчивост на удари – конструкцията на този часовник го защитава от вибрации и удари.

Секундомер – от 1/100 сек до 1 час.

5 аларми, които ще ви напомнят за повтарящи се събития със звуков сигнал, който сами настройвате на определено време – например 12:30 ч. за обедна почивка. Освен това можете да активирате и функцията за звуков сигнал на всеки кръгъл час. 5-те налични аларми са независими една от друга и се настройват отделно.

12-часов или 24-часов формат на времето в зависимост от предпочитанията ви. Международното време показва местното време в основните градове по света, както и в конкретни избрани области.

Циферблатът е защитен от повреда с минерално стъкло, което е устойчиво на драскане. Каишката е изработена от натурален полимерен материал, който е идеален за тази цел, тъй като е изключително гъвкав и едновременно с това здрав.

Автоматичен календар, който веднъж настроен, винаги отразява точната дата.

Корпусът е от неръждаема стомана и от полимерна пластмаса.

Водоустойчивост, която прави часовника годен за гмуркания без акваланг, тъй като водоустойчивостта е до 20 бара, на дълбочина до 200 метра.

Включен или изключен звук при натискане на копчетата. Ако искате да сте по-дискретни, можете да изключите този звук, който обикновено се чува при превключване от една функция на друга. Предварително зададените звукови сигнали и таймери за обратно отчитане остават активни, независимо че сте изключили звука на бутоните.

Изцяло автоматична LED подсветка. За да я включите, е достатъчно да обърнете ръката си на една страна.

Таймер, който отброява времето от 1/1 секунда до 100 минути. Ако обичате точните времеви отмервания, таймерът за обратно броене ще оповести със звуков сигнал края на определения от вас времеви период. Такъв сигнал можете да поставите където пожелаете в промеждутъка от следващата минута до 100 минути.

Функцията за преместване на стрелките ще ви осигури преместване на стрелките в положение, което да ви помогне по-лесно да разчетете информацията от малките циферблати, като дата, секундомер и др.

Съществува и индикатор, който да ви показва нивото на батерията и колко й остава до пълното й изтощаване.