Какво представлява този модел на Casio ?
Моделът DW-5600BB е от колекцията G-SPECIALS и е предназначен за мъже. Цветът му е черен и е захранван от батерия с продължителност на живота – 2 години. Водоустойчив е и издържа на дълбочина до 200 м.

Дизайнът на циферблата е квадратен, а стъклото, което го покрива, е качествено минерално стъкло, което е напълно прозрачно и устойчиво на удари. Каишката е пластмасова със стандартно закопчаване и с ширина от 21 до 26 мм. Лесно можете да приспособите дължината на верижката според обиколката на китката си.


Какви са функциите на DW-5600BB?

G-Shock DW-5600BB е любимецът на хиляди потребители от цял свят, защото представлява невероятно съчетание на привлекателен външен вид и качество. Той е истинско японско бижу, което може да изненада и зарадва всеки мъж. Ако говорим за функционалност, часовникът наподобява обикновен електронен часовник с трептящ будилник, секундомер, таймер, календар и всякакви обичайни функции, с които сме свикнали. Но това съвсем не означава, че часовникът не притежава достатъчно класически функции. Напротив! Те са напълно достатъчни за 90% от средностатистическите потребители.


Ето по-подробно описание на отделните функции:

  • Таймер, обхващащ интервала от 1 минута до цели 24 часа. Идеален за спортисти, делови хора, на които им се налага да им бъде напомняно за неотложен ангажимент през деня. Той е удобен дори за хора, които са на диета, и искат да спазват режим на хранене в точно определени часове. Когато таймерът отчете края на зададения период със сигнал, започваследващия интервал със същата продължителност. Разбира се, можете и да изключите автоматичната повторяемост на интервалите.
  • Часови формат: 12 или 24 часов
  • Мулти аларма, която има няколко режима:
  • Всекидневна аларма, която да ви събужда по едно и също време всеки ден
  • Задаване на аларма в определен ден в годината
  • Ежемесечна аларма на точно определен ден в месеца
  • Аларма, която звъни всеки ден от специфичен месец в годината, например само през март.
  • Електрическа подсветка, която осветява циферблата в тъмното. За удобство тя се включва само с едно натискате на бутона.
  • LED светодиоден индикатор, който сигнализира кога наближава времето за таймера, часовия сигнал или алармата. Индикаторът известява това чрез мигане.
  • Календар – на дисплея ще намерите текущата дата, а самият календар е предварително програмиран до 2099 година, така че да не се налага да го настройвате в по-дългите или по-късите месеци, както и по време на високосни години.
  • Устойчивост на удари – Конструкцията на часовника е такава, че да елиминира ефекта от ударите, сътресенията и вибрациите.
  • Водоустойчивост – поради издръжливостта на дълбочина до 200 м, часовникът е подходящ за плувци и гмуркачи. Моделът отговаря на стандартите за дълбочина, промени в температурата, налягането и солеността на водата.
  • Хронограф, отмерващ времето от 1 стотна от секундата до 24 часа.

Какви функции няма?
Няма радио синхронизация и слънчеви батерии, характерни за някои други G-Shock модели, а и подсветката е забележима само в зависимост от ъгъла, от който гледате циферблата.
Въпреки тези недостатъци обаче, G-Shock DW-5600BB е прекрасен часовник за спортисти. Моделът е изключително устойчив на удари, а таймерът подхожда идеално за отмерване на интервалите на тренировките.